Sign up for our newsletter

Get the latest updates, news and product offers via email

Subscribe
  • Lorem ipsum

Hoe werkt een slimme stekker?

2 Nov 2020
by Hoftronic Smart

Maak jij nog altijd gebruik van oude stekkerdozen? Dan willen wij je graag voorstellen aan slimme stekkers. Misschien heb je er al eens van gehoord, misschien ook niet. Wij willen je met deze blog uitleg geven over wat een slimme stekker nu werkelijk is, hoe een slimme stekker werkt en waarom je beter voor een slimme stekker kunt kiezen dan voor een traditionele stekkerdoos. Ben je benieuwd? Lees dan vooral verder.

Wat zijn slimme stekkers?

Laten we bij het begin beginnen: Wat zijn slimme stekkers? We kennen allemaal de ouderwetse schakelklokken, de stekkers met een tijdklok. Met een schakelklok kun je je lampen automatisch in- en uitschakelen. Een smart stekker werkt in principe hetzelfde, alleen is deze via een tablet of smartphone te bedienen en zijn ze op meerdere elektrische apparaten toe te passen. Dit betekent dat je elk apparaat wat je op een slimme stekker aansluit, overal en wanneer je maar wilt in en uit kunt schakelen. Dit kun je direct doen met één druk op de knop, of via een tijdschema welke je via de app instelt.

Hoe werkt een slimme stekker?

Een slimme stekker is een tussenstekker tussen het stopcontact en het apparaat wat je slim wilt maken. Dit kunnen lampen zijn, maar ook je koffiezetapparaat of de radio. Je maakt van een normaal apparaat een slim apparaat. Je kunt een slimme stekker bedienen via een app op je smartphone of tablet. Bij de Hoftronic Smart stekkers bedien je de apparaten met de Hoftronic Smart app. Met de Hoftronic Smart App kun je de apparaten gekoppeld aan de slimme stekkers direct aan- of uitzetten, en je kunt een scene instellen (wanneer 1 smart stekker aangaat, gaan alle slimme stekkers in de ruimte aan), of je stelt een tijdschema in.

Waarvoor gebruik je een slimme stekker?

Je kunt allerlei diverse apparaten koppelen aan een slimme stekker. Slimme stekkers worden vooral gebruikt voor het slim maken van verlichting. Je kunt een lamp makkelijk aansluiten op een smart stekker, waardoor je ervoor kunt zorgen dat je jouw lampen via je smartphone kunt bedienen alsof het een slimme lamp is. Ook kun je gebruik maken van de tijdschema’s en daardoor de stekkers laten functioneren als schakelklokken. Zo zorg je ervoor dat je verlichting automatisch aangaat wanneer je een keer niet thuis bent of langere tijd lekker op vakantie bent. Dit draagt bij aan een veiligere omgeving. Een goed verlicht huis houdt namelijk inbrekers op afstand.

Je kunt een slimme stekker ook voor een aantal andere elektrische apparaten inzetten. We geven je een aantal voorbeelden:

  • Waterkoker of koffiezetapparaat. Wil je dat je in de ochtend versie koffie hebt wanneer je opstaat, of dat het water alvast voor je is gekookt voor je thee? Dan sluit je de slimme stekker aan op de waterkoker of het koffiezetapparaat. Dit vergt wel wat voorbereiding in de avond ervoor: water in de waterkoker doen en koffie in het koffiezetapparaat. Een kleine moeite voor een ochtend heerlijk op je gemak wakker worden!
  • De TV. Val je in de avond wel eens op de bank in slaap wanneer je TV aan het kijken bent? Of wil je dat jouw kinderen niet tot te laat in de avond nog TV zitten te kijken? Gebruik dan de tijdschema functie voor je TV. Je stelt eenvoudig de tijden in wanneer de TV moet worden uitgeschakeld. Zo kun je voorkomen dat je TV nog te lang aanstaat.
  • Brandgevaarlijke apparaten, als een stijltang. Een slimme stekker kan brandgevaar voorkomen. Vergeet je een keer je stijltang uit te zetten, en ben je niet meer thuis? Dan kun je deze via je telefoon alsnog uitzetten. Een slimme stekker zorgt dus ook voor veiligheid.

Wat zijn de voordelen van slimme stekkers?

Waarom moet je voor slimme stekkers kiezen in plaats van voor traditionele stekkers? We zetten de voordelen van slimme stekkers voor je op een rij:

  • Je maakt van een normaal apparaat een slim apparaat.
  • Je bespaart op energie, omdat je apparaten op tijd kunt uitschakelen waardoor ze niet onnodig aan hoeven te staan.
  • Je kunt je apparaten bedienen via de app op je smartphone of tablet. Hiervoor hoef je niet eens in de buurt te zijn! Je hebt altijd controle over je apparaten, waar je ook bent en wanneer je maar wilt.
  • Slimme stekkers zorgen voor veiligheid. Je kunt het laten lijken alsof er iemand thuis is wanneer je niet thuis bent, door je verlichting te koppelen aan de smart stekkers. Dit werkt inbraakpreventief.
  • Slimme stekkers kun je brandgevaar voorkomen. Wanneer je brandgevaarlijke apparaten vergeet uit te schakelen, kun je dit alsnog snel doen door middel van de app op je smartphone.
  • De slimme stekkers van Hoftronic Smart zijn ook spraakgestuurd te bedienen via een smart assistant als Google Home of Amazon Alexa.
  • Je kunt tijdschema’s instellen, waarmee je apparaten automatisch aan en uit kunt laten gaan op vaste tijdstippen.

Welke soorten slimme stekkers heeft Hoftronic Smart?

De slimme stekkers van Hoftronic Smart zijn verkrijgbaar in diverse varianten, met verschillende functionaliteiten. Zo is er de slimme stekker met tijdschakelaar, slimme stekker met USB poort en een waterdichte slimme stekker voor gebruik in je tuin. Daarnaast heeft Hoftronic Smart ook een slimme stekkerdoos verkrijgbaar met meerdere USB aansluitingen, en slimme wandcontactdozen welke in de muur worden verwerkt als een stopcontact. Voor ieders voorkeur is er een geschikte keuze.

Slimme Stekker met tijdschakelaar Wit

Slimme stekker met USB poort Wit

Smart Wifi wandcontactdoos IP54

Slimme Stekkerdoos met 4 USB aansluiting en 3 contacten

Smart Wifi Wandcontactdoos Wit

Smart Wifi Wandcontactdoos Zwart

Meer weten over slimme stekkers?

Heb jij nog een aantal vragen over het gebruik van een slimme stekker? Dan staan onze product experts voor je klaar. Je kunt je vragen stellen door te bellen naar +31 (0) 851304186.

Be the first to comment...
Leave a comment
By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this messageMore on cookies »
← Return to the back office    This store is under construction Any orders placed will not be honored or fulfilled Hide